aktualityvystoupeníturnébiografiediskografiefotovideomédiaextrashoppresskontakt
     
 

Byl jedinečný, zůstane nezapomenutelný...



Aktuální informace můžete sledovat i na nejoblíbenější sociální síti


 
PETR MUK 2015

Narozen 4. února 1965, kapela Oceán vznikla v srpnu 1985, jeho nejúspěšnější sólové album Jizvy lásky vyšlo v roce 2000, zemřel 24. května 2010. Je tedy opravdu dost důvodů, abychom se právě letos za muzikou a osudy zpěváka Petra Muka ohlédli.

Zásadní měrou pomohl učinit Oceán kultovní kapelou a píseň Ráchel hymnou. S Petry Kučerou a Honsem nabídl úspěšný synthipopový projekt Shalom, originální také hledáním víry. Sólovou dráhu potvrdil řadou hitů z pěti studiových alb, prodejem vždy Zlatých či Platinových. Mimořádný byl ohlas jeho coververzí, nikoli pouhých kopií slavných předloh. Byl výborný v několika muzikálech, ale nikdy nerezignoval na vlastní tvorbu. Těsně před tragickou smrtí shrnul zkušenosti do syrovějšího, nepochybně perspektivního hudebního celku.

Petrova pozemská pouť skončila před pěti léty, jeho písničky v průběhu čtvrtstoletí patřily statisícům posluchačů. Chtěl jedinečným zpěvem, přitažlivými melodiemi a netriviálními texty přicházet s láskou, odpočívat ve stínu katedrál, netančit sám a rozdávat naději. Podařilo se mu to. Jeho poslání určitě nekončí nedožitou padesátkou: téměř 77 000 facebookových přátel Petra Muka je důkazem…



Neděle 22. 2. 2015, Lucerna Music Bar Praha, 19:00

PETR MUK 50

Petrovy písně pro Petra: Koncert p. m. bandu a zajímavých hostů/Audiovizuální dokumenty/Křest 3CD kompilace Platinum Collection/Speciální PM DM 80´s video disco aj.

Více informací o Petrovi Mukovi a všech na rok 2015 postupně chystaných akcích najdete na
www.facebook.com/pages/Petr-Muk
www.richart.cz
www.kourimskaskala.cz
www.facebook.com/Warner.Music.CZ


Vloeno: 07.01.2015 | Autor: Karel Deniš
zpt
 
© 1997-2005 RichART. Všechna práva vyhrazena. | Redakční systém Marek Fábry | Hosting Beledia | Design a správa Mishka