aktualityvystoupeníturnébiografiediskografiefotovideomédiaextrashoppresskontakt
     
 

Byl jedinečný, zůstane nezapomenutelný...



Aktuální informace můžete sledovat i na nejoblíbenější sociální síti


 
PETR MUK / V BLUDIŠTI DNŮ

Čtyřicet pět let života, z toho půlka na profesionálním pódiu. Dvacet let od albového startu s Oceánem, deset po vydání sólově dosud nejúspěšnějších Jizev lásky a pět od posledního řadového alba je tu novinka Petra Muka.

Mezitím stříbrní i bronzoví Slavíci, Zlaté i Platinové desky IFPI ČR, republiková turné, hlavní role v muzikálech, charitativní koncerty, domácí štěstí z třetí dcery Noemi. Ale také dlouhé měsíce ataků psychické choroby, společenských přešlapů a titulních stránek bulváru.

Je nemožné přeslechnout jeho tvorbu s Oceánem a Shalomem.
Je těžké očekávat stylový veletoč úspěšného zpěváka s jedním z nejzajímavějších hlasů u nás. Je výborné, že módnost z nouze či návraty z nostalgie se nekonají. V těchto písních docela určitě najdete ohlasy z Petrovy minulosti, ale v návazností logické a zvukově čerstvé variantě. Případné otazníky pomohl odstranit nový producent Luděk Fiala (Deep Decline, p.m.band).

Ten, zároveň v postavení spoluautora, aranžéra, kytaristy či klávesisty, našel pro Mukovy skladby a pěvecké linky posluchačsky atraktivní podobu. Baskytarou a prací za studiovým mixpultem se přidal Vladimír Srb, také z Deep Decline a Petrovy kapely. Hudebně i textově opět přispěl Honza Dvořák (Jerusalem), Petrův dlouholetý českobudějovický kamarád, naladěný na podobnou hudební i lidskou vlnu.

Album začíná lehce orientálním synthi tématem o potřebě hledání a končí účinně prostou klavírní baladou o důležitosti nalézání. Květnový singl A stejně tě ztrácím je refrénová kytarovka, podobně jako jeho pilotní předchůdce Nebe nehledej a několik dalších songů. Potřebně drsnější elektroniku uslyšíte tam, kde Petr vypráví příběhy spíše temné, a to i ty velmi osobní (viz B. A. P.) Dohromady je to promyšlené a dospěle romantické popové album.

Petr Muk se snažil překročit vlastní stín nikoli snad směrem od dosavadní písničkovosti s hitovými výsledky, ale cestou k ještě pestřejšímu zvukovému vyjádření jeho originální melodičnosti, naléhavosti projevu, touhy po sdělení, mimořádného hlasu.
Podařilo se.


PETR MUK
V BLUDIŠTI DNŮ


01. CÍTÍM (VÍTR VE TVÁŘI) 4:25
02. A STEJNĚ TĚ ZTRÁCÍM 3:39
03. NEBE NEHLEDEJ 3:59
04. B. A. P. 2:46
05. CHIARA 4:09
06. VZPOMÍNÁŠ? 3:19
07. DŮM V OBLACÍCH 3:52
08. LED V SOBĚ MÁŠ 3:36
09. SKRYTÁ ZÁŘ 4:12
10. POD ČERNÝM SLUNCEM 4:32
11. SPOLU 4:00



Album vydává firma EMI Czech Republic 21. května 2010.
Mediálním partnerem je Rádio Impuls.



Vloeno: 28.04.2010 | Autor: EMI Czech Republic
zpt
 
© 1997-2005 RichART. Všechna práva vyhrazena. | Redakční systém Marek Fábry | Hosting Beledia | Design a správa Mishka