aktualityvystoupeníturnébiografiediskografiefotovideomédiaextrashoppresskontakt
     
 

Byl jedinečný, zůstane nezapomenutelný...



Aktuální informace můžete sledovat i na nejoblíbenější sociální síti


 
Petr Muk opět mezi nejlepšími!

Vyhlášení výsledků ankety Český Slavík Mattoni, 10.12.2005

Letošní Český Slavík Mattoni byl v řadě ohledů průlomový, protože byť i jen částečné změny nominací a vítězů se tentokrát týkaly všech hlavních kategorií. Mezi šest nejúspěšnějších kapel se dostaly spíše neznámé Votchi, Olympic nebyl v prvních třech a Kabát proti Chinaski neobhájil zlato. Mezi ženami se na úplnou špici před Helenu Vondráčkovou a Lucii Bílou letos už spíše očekávaně prodrala Aneta Langerová, dokonce absolutní vítězka celého tohoto slavičího ročníku (38 165 hlasů).
A co se dělo v námi nejvíce sledované kategorii Muži? Dramatický nástup televizně mohutně podporovaných SuperStars se zatím nekonal, mezi prvními šesti byl totiž pouze Vlasta Horváth. Z minulé vrcholové party vypadl Bohuš Matuš a Sámer Issa, takže v úloze možných čekatelů na trůn kralujícího Karla Gotta se ocitli ještě pánové Bárta, Kolář, Landa a Muk.
Božský Karel zvítězil i tentokrát s výrazným náskokem, stejně jako vloni před sugestivním Danem Landou a před vůbec poprvé medailovým Petrem Kolářem. Ten má letos, po spoustě let stylového hledání, opravdu parádní sezónu.
Je-li v konkurenci někdo, komu ten „svůj“ loňský bronz Petr Muk opravdu přeje, je to právě Kolář. Roky lidského i hudebního kamarádství z Českých Budějovic i Prahy se nemohou vymazat faktem, že pro tentokrát mu kolega vyfoukl minulé postavení na stupních vítězů. Společný zábavný duet na téma Lady Karneval, nepředstíraná Mukova gratulace i Gottova poznámka o jeho nejskvělejších „pronásledovatelích“ právě v podobě obou původně budějovických Petrů byla velmi příjemnou tečkou za celým večerem.
Jaký je tedy letošní závěr z ankety Český slavík Mattoni? Tradiční úvahy nad smyslem soutěžení v něčem tak individuálním a delikátním jako je zpívání zůstávají. Vyšlo nové album příliš pozdě pro posílení sms hlasování? Je příval nových jmen opravdu tak drtivý, nebo si po příštím kole SuperStar na ty z prvních dvou sérií vzpomene jen málokdo? Je úspěch v tomto roce zárukou jeho automatického opakování? Může několik měsíců hudební reality show nahradit opravdové muzikantské a osobní zrání?
Pro Petra Muka je umělecký výhled do budoucna jasný. Jeho trvalé postavení v absolutní špičce našeho popu je nezpochybnitelné. Album Osud ve dlaních je už několikátý týden v oficiální prodejní IFPI ČR hitparádě Top 40. Právě ve slavíkovskou sobotu poprvé v televizi představený lednový singl Láska, ta nebezpečná věc má nesporně hitové ambice a plánovaný klip k tomuto songu bude obrazovou lahůdkou.
Podzim roku 2006 by pak měl být ve znamení repertoárem, scénou, zvukem a světly nafešákovaného prvního dílu extra turné (předjednán je i koncertní záznam ČT) k plánované CD bestofce, jistě také doplněné speciálními písňovými bonusy.
Srdečné díky tedy všem za podporu a poslané hlasy. Těšme se společně na Petrovy další písničky a koncerty: zpěváků jeho kvalit a dlouhodobé zasloužené popularity je u nás opravdu jen málo!


Vloeno: 15.12.2005 | Autor: Karel Deniš
zpt
 
© 1997-2005 RichART. Všechna práva vyhrazena. | Redakční systém Marek Fábry | Hosting Beledia | Design a správa Mishka