aktualityvystoupeníturnébiografiediskografiefotovideomédiaextrashoppresskontakt
     
 

Byl jedinečný, zůstane nezapomenutelný...



Aktuální informace můžete sledovat i na nejoblíbenější sociální síti


 
Petr Muk: 10 let úspěšné sólo kariéry!

Právě v těchto dnech je to přesně deset let od vydání první Petrovy sólové desky. Na vznik písniček, ať už autorsky nebo ve studiu, samozřejmě od té doby nebyl nikdy úplně sám, ale – na rozdíl od předchozí kapely Oceán či projektu Shalom – teď nese stoprocentní odpovědnost za výsledek opravdu jen on.
Bylo to 10 let zajímavých, triumfálních i složitých, ale především celkově velmi úspěšných. Čtyři alba ( Petr Muk -1997, Jizvy lásky - 2000, Dotyky snu - 2002 a Osud ve dlaních – 2005), všechna přinejmenším Zlatá podle oficiálních měřítek IFPI ČR, jsou toho jasným dokladem, stejně jako stovky vystoupení, několik republikových turné nebo špičková postavení v anketách Český slavík, Týtý či Hit roku.
Nezapomeňme však ani na tradiční Petrovy cover speciality, počtem kusů limitovaný maxisingl Zrcadlo (2000) a prodejem také Zlaté minialbum
Oh L´Amour (2004), plné nezaměnitelně mukovských verzí písní Karla Černocha, resp. britského dua Erasure.
Vedle již klasických evergreenů Bon soir… a Stín katedrál se nově objevily například hity Zrcadlo, Ona se brání, Loď ke hvězdám, Neusínej, Tančíš sama, Ty a já, Když někoho máš, Láska tě spoutá, Oh L´Amour či Láska, ta nebezpečná věc, vynecháme-li pro tuto chvíli v Petrově podání také populární témata z muzikálů Rusalka, Johanka z Arku, Galileo a Golem.
Žádné bombastické oslavy kulatého sólového jubilea se nekonají, chvíle spokojeného ohlédnutí přijde až kolem bestofkového podzimního alba. Práce na písňových bonusech k němu je již v plném proudu – a čtyři právě Honzou Dvořákem textované Petrovy novinky ukazují, že uplynulých 10 let bylo jen výborným startem běhu na hodně dlouhou hitovou trať!


Vloeno: 15.05.2007 | Autor: Karel Deniš
zpt
 
© 1997-2005 RichART. Všechna práva vyhrazena. | Redakční systém Marek Fábry | Hosting Beledia | Design a správa Mishka