aktualityvystoupeníturnébiografiediskografiefotovideomédiaextrashoppresskontakt
     
 

Byl jedinečný, zůstane nezapomenutelný...



Aktuální informace můžete sledovat i na nejoblíbenější sociální síti


 
PODZIM 2007 - Nový singl, Best of kompilace a turné

Špatné dny jsou pryč, Petr se dal do letní práce s velkou chutí a energií!
Prvním důkazem je nová singlová písnička Sny zůstanou, velmi atraktivní elektronické téma s příjemnými ohlasy na zvukové kouzlo 80´, ale nepochybně zcela mukovsky pojatými. Hudba Petr sám, text Jan Dvořák, produkce Michal Šetka, tedy tým, odpovědný za velký úspěch minulé písně Láska, ta nebezpečná věc. Spíše rychlý, spíše optimistický a úplně hitový song bude mít rádiovou premiéru na začátku září.

Tou dobou už také bude finišovat příprava Petrovy první bestofky Slunce/To nejlepší (předpokládané datum vydání 8.10. 2007). Celkem 18 skladeb, z toho tři úplné novinky, bude mapovat jeho právě desetiletou sólovou kariéru, s drobnými repertoárovými přesahy zpět i vpřed. Mukovi příznivci dostanou k dispozici (nechrono)logicky uspořádané písně s puncem jasné slávy rozhlasové a televizní, ale také z koncertů proslulé kousky.
Začíná to křehce zamilovaným titulním trackem, končí sugestivní spoluprací s legendárními kytaristy Petrem Jandou a Radimem Hladíkem na letošní podobě starší Petrovy písně. Nechybí tu žádný velký sólový hit, včetně těch právem adoptovaných od Shalomu a Oceánu, tedy i dlouho nedostupného Stínu katedrál a nikdy neslyšené nové verze kultovní Ráchel.
Booklet bude obsahovat zajímavé fotografie a „track by track“ poznámky ke všem písním. Komplet nahrávek bude ve studiu ADK – Prague digitálně remasterován do co nejoptimálnější zvukové podoby.

Zároveň s vydáním desky začíná Petrovo Best of turné. V plánu je pro letošní podzim zatím celkem 11 koncertů v ČR a 2 na Slovensku, další zájemci jsou již odkazováni na jaro příštího roku.
Startuje se v Kutné Hoře (9.10.) a končí v Brně (15.11.), ale mezitím budou koncerty také například ve Zlíně, Plzni , Ostravě, Košicích, Bratislavě či Olomouci. Pražským zastavením bude 5.11. 2007 nádherný prostor muzikálové scény Hybernia.
Koncert bude průřezem celé Petrovy kariéry, logicky postaveným primárně na té sólové části, ale stejně pochopitelně v detailech odkazujícím také na éru Oceánu a Shalomu. Výtečný zvuk, zajímavá scéna i speciální audiovizuální projekce, to vše v podání osvědčené firmy Action Promotion, slibují opravdový zážitek.


Petr Muk Best of Tour 2007:

  9.10. Kutná Hora, Tylovo divadlo
15.10. Zlín, divadlo
19.10. Třešť, kulturní dům
23.10. Plzeň, Parkhotel
24.10. Bystřice nad Pernštejnem, kulturní dům
30.10. Ostrava, dům kultury města Ostravy
  2.11. Bratislava
  5.11. Praha, divadlo Hybernia, záznam koncertu Česká televize
11.11. Lomnice nad Popelkou, Tylovo divadlo
13.11. Olomouc, KD Sidia
14.11. Uherský Brod, dům kultury
15.11. Brno, KD Rubín



Vloeno: 29.08.2007 | Autor:
zpt
 
© 1997-2005 RichART. Všechna práva vyhrazena. | Redakční systém Marek Fábry | Hosting Beledia | Design a správa Mishka