aktualityvystoupeníturnébiografiediskografiefotovideomédiaextrashoppresskontakt
     
 

Byl jedinečný, zůstane nezapomenutelný...



Aktuální informace můžete sledovat i na nejoblíbenější sociální síti


 
PETR MUK - SLUNCE / To nejlepší

Vydává firma EMI 12.10. 2007

Po téměř dvaceti letech profesionální muzikantské práce, a přesně po deseti sezónách sólové kariéry vydává zpěvák Petr Muk první kompilaci jeho největších hitů.
Celkem 18 skladeb, z toho tři úplné novinky, ilustruje především období po roce 1997, ozdobené Zlatými a Platinovými deskami i opakovaným skvělým umístěním v Českém slavíku či anketě TýTý. To vše je tu zcela jasně zdůvodněno rozhlasově, televizně i koncertně úspěšnými písničkami, představujícími Petra nejen jako výtečného vokalistu, ale také jako velmi kompetentního skladatele.
Čtyři sólová alba a jedno minialbum, drobné přesahy do repertoáru projektu Shalom, variantní nahrávky a remixy hitů i bonusová překvapení, to jsou východiska výběru Slunce. Otevírá ho křehká titulní píseň a uzavírá opravdu mimořádná spolupráce s legendárními rockery Petrem Jandou a Radimem Hladíkem v symbolickém titulu Okno v nebi. Mezi tím najdete všechny Mukovy zásadní hity v albových i rádiových verzích, nechybí tu samozřejmě ani absolutní evergreeny Zrcadlo, Bon soir mademoiselle Paris či dlouho zcela nedostupné Stín katedrál.
Ke třem novým nahrávkám patří také zářijový singl Sny zůstanou, na nezaměnitelně mukovsky elektronické melodické vlně se elegantně vezoucí nový hit, stejně jako čerstvá kytarová verze Petrova úplně prvního úspěchu, tedy kultovní oceánské Ráchel.
V šestnáctistránkovém bookletu najdete zajímavé fotografie i v systému „track by track“ komentované všechny nahrávky.
Na vydání tohoto kompilačního CD navazuje také podzimní část česko – slovenského turné po celkem dvanácti městech, s možným logickým vrcholem 5. listopadu 2007 v pražském muzikálovém divadle Hybernia.


Vloeno: 07.09.2007 | Autor:
zpt
 
© 1997-2005 RichART. Všechna práva vyhrazena. | Redakční systém Marek Fábry | Hosting Beledia | Design a správa Mishka