aktualityvystoupeníturnébiografiediskografiefotovideomédiaextrashoppresskontakt
     
 

Byl jedinečný, zůstane nezapomenutelný...



Aktuální informace můžete sledovat i na nejoblíbenější sociální síti


 
NEW OCEÁN?

Překvapení! Pan Roman Špička, podepsaný jako „road manager – new Oceán“, sděluje všem příznivcům skupiny Oceán, že on, s Honzou V.
a Petrem H., „ inicializovali znovuobnovení“ kapely, a to bez Petra M. Zaráží mě ale poněkud dosavadní mlčení všech aktivních účastníků této akce, které znám už od roku 1985 - a jsem opravdu velmi hrdý na naší minulou spolupráci.
Vyjdu-li tedy ze zveřejněného, pak soudím, že ona ohlášená zpěvačka by mohla být Jitka Ch. (pokud ne, omlouvám se, Jíťo!). Doufám pak pevně, že se ten projekt nebude jmenovat Oceán, resp. Fiction s jakýmkoli přívlastkem, neboť bez Petra M., resp. Mejly H. by to nutně byla jen poloprázdná množina.
Je nesporné, že existuje právo všech Petrů, Dušana a Honzy odkazovat
se na velké úspěchy v Oceánu a Shalomu. Není-li tu však dlouhodobě stoprocentní vůle obnovit původní Oceán na jasných osobních a uměleckých plusech, pak ani volání fandů, ani případné sponzorské přísliby či lákání promotérů a vydavatelů pro mě nejsou dost na resuscitaci značky. Pokud tedy navázat, ať už jednotlivě či v kombinaci, pak s repertoárem autorským a zcela na vlastní triko.
Myslel jsem, že letošní zajímavé výročí, totiž 20 let od velkého oceánského průlomu (jarní Rockfest a podzimní profesionalizace 1988), připomenou aktivity důstojně kompletující vzpomínky, tedy CD či DVD nosiče s materiálem známým, nově objeveným či zpřístupněným. New Oceán – na základě dřívějších opakovaných marných pokusů - do té představy sice nezapadal, a už vůbec ne v této podobě, načasování a způsobu prezentace, ale budu rád, pokud zbylí dva Petři, Dušan, Honza a zatím tajuplná pěvkyně nabídnou něco stejně silného a funkčního, jako bylo to, co už máme nadosmrti v srdcích. Bez jakékoli pochybovačnosti si přeji, aby se k Petrovi M., v sinusoidách slávy i problémů nepochybně trvale přítomnému v naší pěvecké špičce, přidali i ostatní ex-členové oceánskoshalomští.
Rád bych také někdy napsal osobní vzpomínky do bookletu výběru či kompletu nahrávek a obrázků klasického Oceánu. Snad se toho dočkám, protože síla tehdejší muziky a převratnosti doby je to, co činí naše vztahy hudebníků, jejich spolupracovníků a obdivovatelů už navždy absolutními.

Karel D.
Old Oceán


Vloeno: 17.09.2008 | Autor: Karel Deniš
zpt
 
© 1997-2005 RichART. Všechna práva vyhrazena. | Redakční systém Marek Fábry | Hosting Beledia | Design a správa Mishka